Creatief fotograferen

4x Inspiratie voor jouw fotografie

4x Inspiratie voor jouw fotografie

Ben jij af en toe inspiratieloos? Ben je opzoek naar inspiratie en onderwerpen om leuke foto’s te maken? Onderstaande lijst kan je al een heel eind op weg helpen!

1) Technologie : de laatste snufjes!

Ben jij ook zo gek om de laatste nieuwigheden op te volgen?  De laatste nieuwe App op je smartphone, de laatste tips en tricks om foto’s te shooten, de laatste nieuwe toestellen of pc’s. Alles om jou het leven makkelijker te maken.  Waarom maak er dan niet wat foto’s van? Je kent ze wellicht wel, al die foto’s van laptops, 3D-brillen , werkende mensen met hun smartphone…

Fotografie koffie cake pc laptop technologie

Overal op websites vindt je dit soort foto’s terug! Ze zijn dan ook hip en trendy.

Mensen achter hun pc, binnen of buiten aan het werk.

Wil je al een stuk minder bewerken aan je foto’s, verwijder dan al die stickers die op je toestellen geplakt zitten voor je fotoshoot. Kijk ook eerst of er relevante informatie op dat scherm van je laptop of smartphone staat, soms ben je beter af met een zwart schermpje in je foto!

Let op : voor verkoop van dit soort foto’s moet je wellicht het merk van de toestellen van je foto’s verwijderen, zo bereik je ook een groter publiek .

De laatste nieuwe auto’s, e-bikes, drones, 3D-printen, 5G, crowdfunding, e-commerce…al wat met vooruitgang te maken heeft , kun je rekenen in deze categorie! Je bent dus wel even bezig…

2) Pimp je foto’s met ‘wolken’

We hebben ze hier wel eens… dagen, soms weken dat je alleen maar grijze lucht hebt (om maar niet te praten over die regenachtige dagen)  Je kan het als gepassioneerd fotograaf wellicht niet laten…foto’s maken op die sombere dagen…je foto’s lijken plots somber en triest. Neem daarom zeker wat foto’s van de lucht als die mooie wolken er wel zijn!

Ben je een beetje handig met het bewerken van foto’s, dan kan je die grijze lucht wegknippen en plak je één van je wolkenfoto’s in de foto. Meteen krijg je een véél levendigere en vrolijkere foto. Doe dat ook als je een mooie zonsopgang of  zonsondergang te pakken krijgt!

TIP : Bewaar je foto’s in een aparte map op je pc, zo vindt je ze makkelijk terug. Gelukkig heb je periodes dat je deze wolkenfoto’s wekenlang niet nodig .

Zit je in een troosteloze periode met veel regen en toch honderden foto’s op je pc waar je iets mee wil doen? Probeer het eens uit, wellicht kom je tot verrassende resultaten.

Fotografie wolken natuurfototgrafie

3) Patronen of motieven

Meestal vergeten we om patronen te fotograferen, we gebruiken ze meer dan het lijkt!

Het leuke aan patronen is dat je ze gewoon overal vindt. Kijk eens rond in je huis of tuin : de tuinverharding, de gemetste muur , geribbeld glas, de houten vloer, behang, de stam van een boom, …

Fotografie patronen Halloween

Patronen worden meestal gebruikt als achtergrond voor drukwerk. Je zal ze dus veel aantreffen in de grafische wereld. Lakens, dekens, gordijnen, kussens, …de textielindustrie ziet patronen maar al te graag komen. 

Tip : Hang je leukste foto’s op tegen een achtergrond met een leuk patroon, ze komen wellicht veel mooier uit.

Wil jij zelf je eigen patronen of vectors ontwerpen? Dan kan je wellicht aan de slag met een programma als Illustrator. Met wat geluk heb je straks een deken of kussen in de sofa liggen voorzien van je eigen patroon.

4) Nieuwsberichten

Sorry, ik wil niet saai worden…maar tussen alle ruzies van politiekers, oorlogen en  voetballers door, komt er af en toe ook wel eens goed nieuws.  Geboortes van nieuwe dieren, gewone en ongewone evenementen, ook deze komen gelukkig af en toe aan bod.

Kijk niet alleen het nieuwsbericht van je eigen land! Schakel af en toe eens over naar een zender van het land waar je binnenkort op vakantie gaat. Al versta je er geen letter van, beelden maken nog steeds verschil in de wereld van media en fotografie, beelden spreken meestal voor zich.

Regionale zenders zijn voortrekkers om die ongekende gebieden in eigen regio te gaan bezoeken. Vink dat jaarlijks evenement maar aan, ja dat ene waarvan je nog nooit gehoord hebt en toch al jaren in je achtertuin plaatsvindt!

Ben je geïnteresseerd in sporten? Dan doe je bij het kijken van het nieuws wellicht je voordeel om op de hoogte te blijven van de winnaars.

!!! Kijk je niet graag tv? Er zijn allerhande App’s om je van het laatste nieuws op de hoogte te houden. Misschien heb je vrienden, familie of collega’s die je meteen van de laatste ‘nieuwtjes’ op de hoogte brengen.

Een programma over het testen van allerlei producten bracht mij op het idee om eieren te fotograferen. Witte of bruine eieren, welke zijn het milieuvriendelijkst? Voor mij zijn ze beide fotogeniek!

Fotografie nieuws eieren

Interessante artikelen voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: