Natuurfotografie

Natuurfotografie : wat is en waarom er iedereen van houdt!

Natuurfotografie in een notendop

De veelzijdigheid van de natuur

Landschapsfotografie

Zonsopgang of zonsondergang? Welke kies jij?

Vroeg uit je bed of net lekker laat opblijven. Voor de mooiste zonsopgang en ondergang te fotograferen moet je wat voor over hebben. De moeite van je slaperige ogen zal beloond worden met een prachtig staaltje van de natuur. Niet voor niets wordt de periode wanneer de zonsopgang en zonsondergang het mooiste is het ‘gouden uurtje’ genoemd.

Gouden uurtje of blauwe uurtje worden wel eens gebruikt om tijdens deze korte periode te fotograferen. Maximum een uurtje in de morgen en een uurtje in de avond krijg je de tijd om prachtige foto’s te maken…enkel wanneer de zon van de partij is.

Het kleur- en lichtspel van de bomen

De bomen die onze landschappen zoveel spectaculairder maken. Elk seizoen weer geven ze het mooiste van zichzelf. De winterse kale bomen, bedekt met een laagje sneeuw, kleuren in de lente frisgroen. Tijdens de zomer houdt het bladerdek jou lekker fris om daarna een kleurrijk staaltje te verspreiden in de herfst.

Tussen de bladeren kan de zon een prachtig lichtspel tevoorschijn toveren. Het bladerdek is niet geheel dicht voor de zonnestralen of regendruppels. Zo worden onze bossen omgetoverd met stralende lichtstralen waar jij als fotograaf heerlijk je voordeel mee kan doen.

Met een paar wolkjes in de lucht

Een stralend blauwe hemel, dat betekent een heerlijke zomerdag in het vooruitzicht. Wat het ultieme geluk is voor alle zonnefanaten is net iets minder geluk voor een fotograaf. De dagen dat er wolken aan de lucht zijn, brengen je foto’s dat extra beetje dimensie. Zeg maar ze zorgen voor extra leven in je fotografie. Met je sluitertijd maak je ze zijdezacht of net heel helder.

Vergeet zeker niet naar buiten te gaan als de zon schijnt en het regent tegelijk, misschien heb je wel het geluk dat er tussen de wolken een regenboog verschijnt.

Dierenfotografie

Huisdieren fotograferen

Je lieveling op de foto zetten of nog beter…samen met die lieve schat een prachtig plaatje maken zodat je jaren lang kunnen nagenieten van jullie momenten.

Niet enkel honden of katten behoren tot de familie van de huisdieren, ook ratjes, hamsters, konijnen, slangen, hagedissen of wandelende takken. Een uitgebreid gamma van dieren staat je te wachten…misschien wel in je eigen studio.

Wildlife : dat is proeven van de pure natuur.

Heb je zin om je diep in het bos te wagen en de pure natuur op te snuiven? Vroeg in de ochtend uit je bed komen of laat in de avond op pad gaan. Net wanneer de mensen rustig in hun bed liggen, komen de wilde dieren tot leven.

Voorproeven kan ja altijd in één van de vele wildparken of dierentuinen. De dieren zijn hier gewend aan mensen en zullen dus rustiger reageren. Je krijgt hier soms wel even de tijd om even je instellingen te controleren.

Vogelfotografie

Bloemen-en plantenfotografie

Macrofotografie

%d bloggers liken dit: