Dierenfotografie

Dierenfotografie is een ruim begrip. Huisdieren, vogels, paarden, wildlife...en nog veel meer tips kom je in dit artikel te weten!

Tips om dieren te fotograferen

Dieren zijn altijd al en deel van mijn leven geweest en ze zullen het ook altijd wel zijn. Het verklaart wellicht mijn liefde om dieren te fotograferen, als natuurfotografe ontkom ik er gelukkig niet aan.

Dieren fotograferen in hun eigen omgeving

Ga je dieren fotograferen, vergeet dan niet om ook een deel van de omgeving in de foto op te nemen. Neem verschillende foto’s ; close-ups en met hun natuurlijke omgeving.

Plaats je dieren in hun natuurlijke leefwereld geeft dat landschap net dat extra vleugje dimensie aan je foto’s. Vele dieren zijn ook rustiger in hun eigen habitat en dan ook makkelijker te fotograferen.

Plan desnoods meerdere fotoshoots in, zodat een nieuw dier en het geklik van je camera kan wennen.

dierenfotografie natuurfotografie kattenfotografie katten huisdieren fotograferen fotografietips fotografieblog

Dieren fotograferen in een studio

Een kleine ruimte kan al groot genoeg zijn om als studio te laten funderen. Neem je statief en leuke achtergrond erbij en maak de leukste foto’s.

Enkele accessoires die je dier kent kunnen handig zijn om je dier rustig te krijgen. Op voorhand wat trucjes aanleren geeft je de mogelijkheid om net iets langer je tijd te kunnen nemen om jouw ultieme foto te maken.

Wees jezelf ervan bewust dat niet alle dieren in een studio passen. Een paard of een olifant wordt toch echt wel moeilijk. Je uitrusting kan je hierbij aanpassen aan makkelijk mee te nemen spullen.

Op de foto samen met het baasje

De liefde tussen mens en dier vastleggen is misschien nog wel mooier dan enkel de dieren fotograferen. Hoe mooi dieren op zich zijn, de factor ‘liefde’ is een hele grote meerwaarde

Je kan de keuze maken om je foto’s te maken in hun eigen omgeving of in de studio. Voornamelijk katten – en hondenliefhebbers laten zich wat graag in een studio fotograferen.

dierenfotografie natuurfotografie paardenfotografie communie fotograferen fotografietips fotografieblog

Foto’s van kinderen met hun trouwe vriend op hun lente- of communiefeest kunnen ze meteen rustiger maken. Vele kinderen zijn best zenuwachtig voor deze fotoshoot.

Start daarom de shoot met hun huisdier, dan even zonder en eventueel daarna opnieuw met huisdier. Na verloop van de fotoshoot zijn de kinderen meestal veel minder gestresseerd en dat oogt dan weer veel leuker op je foto’s.

Soorten dierenfotografie

Huisdierenfotografie

Je dierbaarste lieveling op foto vast leggen om hem voor eeuwig te kunnen koesteren. Je hond, je kat of misschien heb je wel een hamster of reptiel in huis.

Wildlife fotograferen

Het echte wilde leven in de bossen en vele natuurparken. Schiet een hert, everzwijn of fazant met jouw fotocamera en geniet van de buit!

dierenfotografie natuurfotografie vogelfotografie vogels fotograferen fotografietips fotografieblog

Paardenfotografie

Veelzijdig in alle hun facetten, of het nu trekpaarden zijn die de boswachter helpen, het sierlijke dressuur of de ruiter die zijn vuist balt bij de overwinning…

Lees hier het artikel : 9 tips voor paardenfotografie!

Boerderijdieren fotograferen

Het leven op de boerderij maakt je gelukkig en blij. Zeven varkens op een rij, doe er maar een gans bij, de koeien staan daarnaast in de wei!

Reptielen fotograferen

De schubben van een slang of hagedis en de haartjes van die spin, het slijmerige van de kikker. Ze zijn altijd uniek op beeld!

Vogelfotografie

Bereid je voor op prachtige kleuren die je worden voorgeschoteld. Van groot naar klein, met hun eigen gewoontes en specifieke uiterlijke kenmerken. Dit wordt je nooit beu!

Insecten fotograferen

Vlinders, bijtjes, lieveheersbeestjes…heerlijk om ze bezig te zien. Ze zijn zo schattig en klein en niet meteen heel makkelijk met ene gewone lens. Fascineer je voor je allerkleinsten en duik de wereld in van macrofotografie.

dierenfotografie natuurfotografie vlinderfotografie insecten fotograferen fotografietips fotografieblog

Aanverwante artikels voor jou!

%d bloggers liken dit: