Geen categorie

Fotomuseum Antwerpen

Dagje uit : Fotomuseum in Antwerpen : het bezoeken waard! #fotografie #dagjeuit

Zachtjes tikt de regen op mijn zolderraam…

Of hoe Rob de Nijs ooit zo mooi de regen kon beschrijven…Een melancholisch liedje dat de eenzame dagen perfect beschrijft tijdens de regenachtige dagen.

Te veel regen!

Regen, regen, regen en nog eens regen! Wat doe je als je niet naar buiten kunt, omdat niet alleen jij maar ook je apparatuur kletsnat zou worden? Want niet alle camera’s zijn even waterbestendig…net als jijzelf! Je kan je apparatuur beschermen met regenhoezen en jezelf met een extra dikke regenjas en leuke laarzen…helaas die grijze lucht krijg je niet weg!

Dagenlang binnen zitten is niets voor mij. Mijn buurvrouwtje weet dat maar al te goed. Ooit vertelde ik haar dat ik eens een weeklang niets ging doen…achteraf lachte ze met me en zei ‘ na 2 dagen was je alweer bezig’. Natuurlijk slaap ik op regenachtige dagen graag eens lekker uit, daarna spring ik weer de wereld in. Opnieuw naar buiten toe…maar naar waar?

Naar het museum toe

Wat is er leuker voor een fotograaf om eens het werk van een andere fotografen te gaan bewonderen. Een heldere ingeving op een regenachtige dag…en mijn dochter was ook gewonnen voor het idee.

Leuk om die oude camera’s te zien, en dan bedoel ik wel de héél oude camera’s! Hieronder vindt je één van de opgestelde toestellen om mensen die iets mispeuterd hadden op de foto te zetten.

Fotomuseum Antwerpen
Beschuldigd? Zo kreeg je een nummer mee!

De collecties van de verschillende tentoongestelde fotografen wordt regelmatig gewijzigd en brengen allen een andere boodschap mee. Heel leuk hoe één van de fotografen het publiek hun idee over de foto op de foto liet schrijven. Als fotograaf ken je ook de achtergrond van de foto, als kijker kan je dit héél anders interpreteren.

Museumcafé Pixel

Heb je na het bezoek dorst gekregen kan je terecht in het aanpalende cafeetje voor een hapje en een drankje. Gezelligheid troef en het rustige geluid van muziek op de achtergrond!

Bereikbaarheid

Parkeren kan je gratis bijna vlak voor deur op de parking aan de Waalse Kaai. Je moet soms wel een beetje zoeken, de parkeerplaatsen zijn gegeerd. Met een beetje geduld kan je je kwaliteiten als chauffeur extra oefenen.

Omgeving

Heb je nog tijd over neem dan gerust een kijkje aan de kaaien, het fotomuseum ligt vlak bij de Schelde. Je ziet de gigantische schepen zo voorbijvaren. Heb je nog kleine kinderen, dan is er een pas aangelegde speeltuin aan waar ze lekker kunnen ravotten en piraatje spelen.

Nostalgie en vooruitgang

Weer terug thuis kreeg ik meteen weer zin om mijn eigen oude fotocamera’s boven te halen. Enigszins met heimwee terugkijkend op de oude periode van de filmrolletjes ben ik blij wat de vooruitgang voor de fotografiewereld reeds heeft betekent!

TIP : Heb je zin gekregen om meer museums te bezoeken, neem een kijkje op https://www.museumpassmusees.be/ Met deze pas kun je voor 50€ meer dan honderd musea in België bezoeken!

Voor Nederland kan je terecht op https://www.museumkaart.nl/ voor een soortgelijke pas waarmee je terecht kan in ongeveer 400 museum over heel het land.  

In het Groothertogdom Luxemburg kun je voor meer dan 60 musea en toeristische attractie terecht op https://www.visitluxembourg.com/nl/luxembourg-card

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: