Website

Je eigen website maken

In een wereld waar je wordt overstelpt met websites, sociale media en allerlei andere kanalen kun je wel eens het noorden kwijtraken. Zelf ben ik geen complete leek met de computer, maar heb ontzettend veel bijgeleerd over de digitale wereld terwijl ik mijn website maakte !

Hoe begin je eraan?

Voor je je website maakt, denk dan eerst even na waarom je een website wil bouwen, en misschien nog belangrijker…waarover gaat je website! Voor je aan de slag gaat overdenk onderstaande punten even.

  • Welke naam wil je aan je website geven?
  • Welk publiek wil jij bereiken?
  • Wil jij geld aan je website verdienen?

De naam van je website

Zoek een naam die makkelijk te onthouden is voor bezoekers! Kijk ook eerst op het internet of de naam die jij in gedachten hebt al niet bestaat. Het kan in je voor- of nadeel spelen of een gelijksoortige naam reeds bestaat.

De naam van je website is niet het allerbelangrijkste! De inhoud die je op je site hebt staan heeft prioriteit. De meeste mensen gaan niet eerst op zoek naar jouw naam, wel naar een bepaald onderwerp.

Welk publiek wil jij bereiken?

Kies een bepaald onderwerp uit dat jij leuk vindt, waar jij geïnteresseerd in bent, of waar je veel over weet. Als jij je onderwerp niet leuk vindt dan hou je het wellicht niet vol om je website/blog te onderhouden.

Beperk jezelf ook tot mogelijk 1 of 2 onderwerpen en ga daar helemaal voor! Ikzelf combineer mijn liefde voor fotografie met de leuke plaatsen die ik bezoek. Meer dan genoeg dus om veel te kunnen ‘bloggen’.

Met mijn 2 websites studiostien.be, die volledig over mijn fotografie gaat en mijn andere website studiobenelux.com, weet ik dus best altijd wat te doen.

Een centje bijverdienen met je website?

Toen ik op zoek ging over informatie over een website bouwen, kwam ik onvermijdelijk op websites over : hoe kan ik wat geld verdienen met mijn site?

Er bestaan verschillende manieren om nog een extra centje bij te verdienen met je website! Heb je al eens stilgestaan bij al die advertenties die je overal tegenkomt? Die advertenties staan daar heel bewust geplaatst door de websitebouwer…om geld mee te verdienen!

Kostprijs van een website

Een website kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Vergeet nooit uit het oog wat jij met je website wil bereiken!

Domeinnaam

Een domeinnaam is de naam van jouw website. In mijn geval is dat studiostien.be. Je kan ook kiezen voor .net, .com… Afhankelijk of dat websiteadres nog vrij is. Check dat alvast op voorhand of de naam die jij in gedachten hebt nog niet bezet is.

Heb je al een naam in gedachten maar weet je nog lang niet wat je juist wil gaan doen of hoe jouw website er gaat uitziet? Dan kan je alvast de naam van jouw website vastleggen voor een paar eurootjes.

Ondertussen kan je rondkijken op andere websites en krijg je wellicht een veel beter idee van het uitzicht van jouw website.

Je domeinnaam vastleggen kan je alvast bij Neostrada.nl

Mijn website bij WordPress

Yep, mijn website is gemaakt met WordPress! Weet jij al hoe dat je website eruit moet zien, of toch al een groot idee? Dan kan je aan de slag.

Je abonnement

Het goedkoopste abonnement kost je 0 euro. Zelf ben ik meteen aan de slag gegaan met het Premium abonnement, waar je +/- 8€ per maand voor betaalt . Zo kan ik meteen genieten van een bijverdiensten van mijn website via ‘Affiliate marketing’.

Het Business abonnement kost je wel wat geld elke maand. Je krijgt er dan wel een heleboel plugins voor in de plaats. Hiermee kun je de zichtbaarheid van je site verbeteren, koppelen met Google Ananlytics, inhoudstafels maken,…

Thema’s bij WordPress

Superhandig om mee te werken. In het begin kost het je wellicht wat tijd om te zien hoe alles werkt, maar als je het eenmaal doorhebt wordt het een spelletje!

Afhankelijk van jouw abonnement krijg je toegang tot gratis of betalende thema’s. Wil jij een portfolio, voedsel, blog,…? Kies een thema wat het best bij jou past!

Check bij jouw thema meteen of jouw website eruit ziet zoals je in gedachten had! Zelf merkte ik dat ik met mijn eerst gekozen thema de bloglayout nooit goed zou krijgen. Overschakelen naar een ander thema kan je wel wat aanpassingen vragen.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: