Op weg!!!

Een goede uitrusting voor wandelaars

Voor je op stap gaat, is het belangrijk om te weten waar je naartoe gaat! Hoe ver wil jij de natuur in, is het een korte wandeling of ga je kamperen ergens op een nog voor jou onbekende plaats.

Ben je nog niet in conditie begin dan niet meteen aan een wandeling van 10 km, start liever met een tocht van +/-3 km. Er zijn heel veel mooie wandelingen die een kortere lengte hebben, en toch mooie pareltjes tevoorschijn kunnen brengen. Meestal staan er tijdens de aangeduide wandelroutes wel een paar rustbanken onderweg, zodat je even op adem kan komen.

Bouw de lengte van je wandelingen geleidelijk op! Als 3 km je makkelijk afgaat en de dag nadien geen spierpijnen vertoont, kun je het aantal kilometers de volgende keer wat opdrijven. Wellicht moet je dan ook wat extra tijd vrij maken, een langere wandeling brengt ook een langere tijd met zich mee!

Een goede jas

Onontbeerlijk in onze landen is een goede jas! Voorzien van alle gemakken en leuke zakken. Beschermend tegen wind en kou. Ga je voor een camouflagekleur of juist een opvallende, jij kiest.

Maak je outfit tegen de regen compleet met een regenbroek, regenlaarzen of een paraplu!

Regenjas

Stevige stapschoenen

Stapschoenen

Schaf jezelf een stevig paar stapschoenen aan, liefst waterdichte! Je weet nooit op voorhand hoe de wegen, bospaadjes of landerijen erbij liggen. Vooral in de winter na veel regen, zijn stevige stapschoenen geen onoverkomelijke luxe.

Heb je net nieuwe stapschoenen gekocht, loop ze dan eerst een aantal keer in. Ga er bijvoorbeeld eens mee naar de bakker of slager. Doe een aantal korte wandelingen, voor je aan die lange wandeling begint. Anders krijg je vast en zeker pijnlijke voeten!

Kousen : een streling voor je voeten!

Kousen

Kousen zijn wellicht nog belangrijker dan je schoenen. Het kan ontzettend vervelend zijn als je kousen niet goed zitten. Je wil niet halfweg een aantal blaren oplopen die je dagenlang van de nodige pijn bezorgen.

Investeer daarom zeker in een aantal paar goede kousen, lage voor in de zomer, halfhoge voor het tussenseizoen en de lekker lange voor de winterse warme wandelingen…Het is echt geen overbodige luxe.

Antrekk.nl Sportieve kledij
Kleed je warm en ga op stap!

Steunkousen of compressiekousen

Heb je last van een slechte bloedcirculatie, opgezette benen of spataders dan kunnen steunkousen, of ook wel eens anders genoemd als compressiekousen, voor jou een oplossing zijn. Steunkousen stimuleren namelijk jouw bloedcirculatie.

Ze bestaan in verschillende categorieën, afhankelijk van hoeveel last jij hebt van je benen. Vraag zeker raad hierbij aan je huisarts, deze kan adviseren welke categorie van kousen het meest geschikt voor jou is.

  • categorie 1 : preventieve functie
  • categorie 2 : lichte klachten
  • categorie 3 : zwaardere klachten
  • categorie 4 : héél zware klachten

Wandelstokken

Wil je je benen, enkels en andere spieren een beetje ontlasten? Wil je extra steun of wat rechter lopen en zo meer uithoudingsvermogen verkrijgen? En heb je stevige armen die jouw benen wat extra kracht kunnen geven? Dan kun je makkelijk een paar wandelstokken aanschaffen!

Wandelstokken zijn hip! Ik zie meer en meer mensen zichzelf een paar wandelstokken aanschaffen. Vooral als je de bergen in trekt, zijn ze een extra hulp tegen uitschuiven of vallen. Met een zwaar geladen rugzak kun je met een paar wandelstokken ook beter je evenwicht bewaren.

Seashels blue background Zeeschelpen blauwe achtergrond
Zin op schelpen te gaan rapen op het strand?
Kleed je lekker warm in de koudere seizoenen!

Eten en drinken

Hoe lang of kort mijn wandeling ook is, ik neem altijd wat eten en drinken met me mee. Soms word die korte wandeling wat langer door de mooie omgeving. Mensen slaan al eens graag een babbeltje onderweg…

Een heerlijke buitenwandeling doet je altijd wel wat meer eten dan normaal. Neem dus wat of frisdrank mee met een lekker snack of picknick.

Accessoires voor onderweg

  • papieren zakdoekjes : niet alleen als je verkouden bent maar ook omdat niet overal een toilet voorhanden is en je soms wel eens hoognodig moet, heb je gemorst met eten of drinken dan zijn ze evenzeer een grote hulp
  • papier en balpen : leuke mensen ontmoet? schrijf hun gegevens op of bewaar ze op je smartphone
  • keelpastilles of ander snoepje : geen honger maar toch een droge mond, even een andere smaak met een snoepje
  • Kaart of gps systeem op je smartphone

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: