Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een samenwerking tussen websitebeheerders, tussenpersonen en bedrijven. Als websitebeheerder kun jij een bedrijf gaan promoten door een advertentie te plaatsen op jouw website.

Bezoekers van jouw website komen dan via jouw geplaatste advertentie terecht op de website van het bedrijf. Indien die bezoeker iets op die website bestelt, krijg jij hiervan een klein percentage uitbetaald. Dit ter compensatie dat jij hun bedrijf promoot op jouw website.

Affiliate programma’s

Affiliate programma’s zijn de tussenpersonen tussen jouw en de bedrijven. Je komt dus nooit rechtstreeks in contact met het bedrijf. Jij plaats enkel de advertentie van het bedrijf op jouw site, meer niet.

Welke affiliate programma’s bestaan er?

Er bestaan honderden affiliate programma’s, je geraakt zowat het noorden erin kwijt. Heel wat bedrijven hebben zelfs hun eigen programma opgezet, omdat ze zo gegeerd zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is Bol.com of Booking.com

Welk programma kies jij?

Ga eerst na welk bedrijf jij wil promoten! Dit verlicht al heel veel van jouw inspanningen. Kies een bedrijf en google het samen met de woorden ‘affiliate’ en kijk bij welke affiliate programma jij terecht komt.

Meestal kun je bij de affiliate programma’s, voor je ingelogd bent, ook al wel even checken welke andere bedrijven aanwezig zijn. Zo moet je niet inloggen bij alle websites om daar 1 bedrijf te promoten. Over het algemeen hanteren ze een minimumbedrag om uit te betalen.

Controleer ook op voorhand of er bij het programma dat jij kiest geen kosten verbonden zijn. Sommige programma’s vragen een ‘opstartbedrag’ om de eerste administratiekosten te betalen, andere helemaal niet.

Mijn affiliate partners

Aanverwante artikels

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: